Zeebaars in bacon

    Zeebaars in bacon

    7keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het klassiek boomstammetje in visvorm.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2-4 zeebaarsfilets (in totaal ong. 800 gr)
    • 12 plakjes gerookte spek
    • 50 gr Provençaalse kruiden
    • 2 eetlepels citroensap
    • zout en peper
    • 300 gr bladspinazie
    • 1 eetlepel boter
    • 50 ml visbouillon
    • 50 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De visfilets wassen en droogdeppen en vervolgens inwrijven met citroensap.
    2. De kruiden over de filets strooien en deze licht in het vlees drukken. Snijd de filets zo nodig, zodat u 4 stukken heeft.
    3. Leg 3 plakjes bacon deels overlappend op een bord en leg in het midden een stuk visfilet. Zout en peper erover strooien. Oprollen en met keukengaren vastbinden. Procedure herhalen voor de overige vis en bacon.
    4. Een niet-ingevette koekenpan verhitten en daarin de visrolletjes aanbraden. Visbouillon en crème fraîche toevoegen en op een zacht vuurtje 20 minuten laten sudderen.
    5. Intussen de spinazie wassen en in een beetje boter laten slinken. Eventueel een eetlepel water toevoegen en laten koken tot de spinazie al het vocht verloren heeft.
    6. Verdeel de spinazie over de borden, verwijder het keukengaren van de visrolletjes en leg deze op de spinazie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren