Gebakken appels

    Gebakken appels

    19keer bewaard
    1uur30min


    542 personen hebben dit gemaakt

    Dit maak ik als zondags dessert in de herfst en winter en varieer met de gebruikte noten en gedroogd fruit. Serveren met custardpudding, vanillevla of vanille-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 appels, geschild, geboord en in plakjes
    • 100 gr suiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 100 gr rozijnen
    • 60 gr gehakte walnoot
    • 110 ml volle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 2 liter met boter invetten.
    2. De appels in een grote kom doen. In een kopje suiker, bloem, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel mengen.
    3. Roer het mengsel door de appels en goed mengen. Rozijnen en walnoten erdoor roeren en het mengsel in de ovenschaal scheppen. De melk er gelijkmatig over verdelen.
    4. 45-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de appels gaar zijn en de schaal pruttelt. Even laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    ben nieuw en nog niets gedaan:’( - 02 mrt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren