Kreeftensoep

    Kreeftensoep

    6keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke subtiele soep van kreeft!

    Silco Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • kreeft ( diepvries) van ong. 350 gr
    • 1 wortel
    • 1 wit van een dunne prei
    • ½ ui
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 potje kreeftenfond
    • boter
    • 1 dl droge witte wijn
    • 2 eetl. cognac
    • ½ dl room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De kreeft laten ontdooien en in stukken hakken. De kop niet gebruiken.
    2. De groenten fijnhakken.
    3. Boter verhitten en de groenten hierin zachtjes aanbraden.
    4. De stukken kreeft toevoegen.
    5. Tomatenpuree toevoegen en alles goed verwarmen.
    6. De cognac eroverheen gieten. De afzuigkap uitzetten, flamberen en blussen met de witte wijn.
    7. De inhoud van het potje kreeftenfond toevoegen, het potje van de fond vullen met water en deze ook toevoegen aan de soep.
    8. De soep aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
    9. De kreeft stukken uit de soep halen.
    10. Vlees uit de pantsers halen en koel bewaren.
    11. Doe de pantsers terug in de soep en laat deze nog eens 10 minuten zachtjes trekken.
    12. Schep de soep in de blender en hak alles fijn ( ook de pantsers).
    13. Schenk alles terug in de soeppan en laat het weer 20 minuten zachtjes sudderen.
    14. Duw de kreeftensoep door een zeef.
    15. Voeg de room toe.
    16. Kreeftenvlees fijnsnijden en aan de soep toevoegen.
    17. Soep serveren in voorverwarmde borden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren