Tom's gevulde eieren

    Tom's gevulde eieren

    238keer bewaard
    25min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde eieren zoals mijn oma die vroeger maakte.

    Tom Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 6 eieren
    • mayonaise (naar smaak)
    • mosterd (1 theelepel)
    • 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
    • 2-3 augurken (zeer fijn gesnipperd)
    • peper en zout (uit de molen)
    • paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de eieren tot deze hard gekookt zijn, laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan en laat ze afkoelen in een kom koud water.
    2. Na de eieren gepeld te hebben, snij je ze over de lengte half door.
    3. Verwijder de bolletjes eigeel en doe deze in een kleine beslagkom.
    4. Voeg de ui, augurk, mosterd en een grote lepel mayonaise toe.
    5. Prak nu alle ingrediënten goed door elkaar. Indien de massa ietwat droog of korrelig lijkt, kun je wat meer mayonaise toevoegen om het geheel gladder en/of smeuïger te maken.
    6. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proeven!!
    7. Schep nu de eigeelmassa met een kleine lepel terug in de halve eieren. Om genoeg eigeel per ei te hebben, kun je 1 of twee ei-helften ongevuld laten.
    8. Tot slot bestrooi je de eieren met een snufje paprikapoeder. Voor de smaak geen echte toevoeging, maar het staat wel erg leuk.

    Video

    Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Tom
    van
    45

    Iets anders. Je kunt de twee eiwit helften ook direct in stukjes (grof of fijn) hakken en deze door het eigeelmengsel heen doen. Word de massa iets grover van textuur. - 27 dec 2009

    stroopwafel
    19

    Dit is lekker. Ik vind juist dat de paprikapoeder wel wat pit toevoegt. - 29 dec 2009

    MartinRare
    18

    wat een pros die reacties :D - 30 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren