Perzik Tiramisu

    Perzik Tiramisu

    44keer bewaard
    20min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Tiramisu, maar dan met perziken.

    Jasper Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l blik perziken
    • 450 g vanille kwark
    • 250 g mascarpone
    • 2 kopjes koude sterke koffie
    • 1 pak lange vingers
    • 1 zakje geschaafde amandelen (75 g)
    • 2 theelepels kaneel
    • Ondiepe rechthoekige schaal of glazen cakevorm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in partjes.
    2. Meng de kwark en kaneel door de mascarpone.
    3. Doop de lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem van een ondiepe rechthoekige schaal. Gebruik eventueel een glazen cakevorm.
    4. Bedek de lange vingers met de vruchten.
    5. Verdeel het mascarponemengsel over de perziken. Zet het gerecht koel weg.
    6. Rooster de geschaafde amandelen even in een droge koekenpan. Bestrooi het dessert ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    Ik heb dit recept gisteren voor mijn gasten gemaakt, helaas heb ik 2 linkerhanden Toch was het prima gelukt en erg lekker. Een absolute aanrader, ik ga het beslist vaker maken! - 27 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren