Russische aardappel-bietensalade

    Russische aardappel-bietensalade

    14keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze authentieke salade uit Rusland wordt in het Russisch vinaigrette genoemd. Heerlijk voor in de herfst of winter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kleine aardappelen
    • 2-3 kleine wortels
    • 2 middelgrote rode bieten
    • 3 kleine augurken
    • 3 bosuitjes, ook het witte gedeelte
    • 60 ml plantaardige olie
    • 2 eetlepels balsamico-azijn
    • Zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de ongeschilde aardappels, wortels en bieten gaar, zodat je er met een vork makkelijk doorheen kan prikken. Kook de bieten in een aparte pan.
    2. Giet af, laat afkoelen en schil de aardappels en groenten. Snij ze in blokjes en doe deze in een grote kom.
    3. Snij de augurk in blokjes en doe deze ook in de kom.
    4. Sprenkel de olie en azijn over het mengsel.
    5. Voeg de gehakte bosui toe en voeg naar smaak zout toe (soms geeft de augurk al genoeg zoute smaak). Meng alles door elkaar en zet in de koelkast.

    NB

    De bietjes kleuren alles rood. Als je wilt dat de andere ingrediënten hun eigen kleur behouden, hou dan de bietjes apart, sprenkel daar ook wat dressing overheen en meng het daarna voorzichtig met de rest van de ingrediënten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren