Cannelloni met pittige gehaktvulling

    Cannelloni met pittige gehaktvulling

    14keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een relatief makkelijk te bereiden recept terwijl cannelloni's de naam hebben dat het bewerkelijk is vanwege het vullen. Gewoon vullen met je handen. Het werken met een spuitzak blijft een gedoe.

    Gerard Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Vulling
    • 5 cannelloni per persoon (recept basis is 4 pers.)
    • 1 snee bruin brood (geweekt in water en goed uitgeknepen)
    • 750 gram half-om-half gehakt
    • knoflook, zout, gemalen peper, chilipoeder, tabascosaus, worcestersaus, cayennepeper, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum
    • Saus
    • 200 gr crème fraîche
    • 200 ml room culinair
    • 6 el melk
    • zout
    • gemalen peper
    • gehakte basilicum
    • 6 el geraspte parmezaanse kaas
    • boter in blokjes (ca. 50 gr.)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. De uitgeknepen geweekte boterham mengen in een kom met het gehakt.
    2. Dit mengsel kruiden met worcestersaus, (geperste) knoflook, zout, gemalen peper, chilipoeder, tabasco, cayennepeper, oregano, tijm, rozemarijn en basilicum.
    3. De cannelloni's vullen met het gekruide mengsel en in een beboterde ondiepe ovenschaal leggen.
    4. De saus: crème fraîche mengen met de melk, zout, peper en de gehakte basilicum.
    5. Giet de saus over de cannelloni's. Deze moeten volledig bedekt zijn. Anders wat melk bijgieten.
    6. De geraspte parmezaanse kaas erover strooien en de boterblokjes over de schaal verdelen.
    7. Doe de schaal in een voorverwarmde over van 200°C en laat ongeveer 30 minuten staan.
    8. Eventueel serveren met een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    - Gewaardeerd op - 13 nov 2013

    van
    1

    Wat gebeurt er met de room cullinair ? In het recept komt dat verder niet meer voor. - 28 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren