Stamppot rauwe andijvie

    (1)
    40 minuten

    Lekker Hollands, stamppot andijvie of ook wel stimpstamp.

    koekje

    Overijssel, Nederland
    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappels
    • 500 gram gesneden andijvie
    • Flinke scheut melk
    • Klontje boter
    • Zout en peper
    • Spekjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de spekjes uit.
    2. Kook de aardappels gaar in ruim water en giet af. Stamp de aardappels fijn met een scheut melk en een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
    3. Meng hier de in reepjes gesneden rauwe andijvie doorheen.
    4. Serveer met de uitgebakken spekjes en bijvoorbeeld rookworst, verse worst, runderworst, rundervink of een gehaktbal.

    Tip

    Ook erg lekker met wat blokjes kaas. Roer deze door de warme aardappelpuree, zodat ze een beetje smelten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Zelfde euvel met de blokjes kaas door een warme stamppot als bij stamppot raapstelen , ze werden taai. Liever er bovenop raspen. Ik mis ook een scheutje azijn bij deze stamppot.  -  30 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren