Kaasfondue met blauwe kaas

    Kaasfondue met blauwe kaas

    6keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een internationale kaasfondue, met kazen uit Zwitserland, Noord-Holland en Frankrijk. De blauwschimmelkaas maakt het wat anders dan anders.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr geraspte Napoli Contadino (of Gruyere)
    • 350 gr geraspte Emmentaler
    • 150 gr blauwschimmelkaas (Gorgonzola of Roquefort)
    • 500 ml witte wijn
    • 1 teentje knoflook
    • Maïzena
    • Peper
    • Voor erbij: stokbrood (bruin en wit), cherrytomaatjes, plakjes komkommer, tortillachips, paprikareepjes, (kort gekookte) broccoli, ...

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pers de knoflook, of snij het in hele kleine stukjes.
    2. Doe de wijn en de knoflook in een fonduepan en verwarm dit, zonder het te laten koken.
    3. Voeg de geraspte kaas toe en zet het vuur iets hoger. Als de kaas gesmolten is, brokkel dan de blauwschimmelkaas erdoor.
    4. Maak een papje van maïzena en een klein beetje witte wijn. Als alle kaas gesmolten is, maak je het mengsel wat dikker door het maizenapapje erdoor te roeren (in kleine beetjes, zodat je in de gaten kunt houden of het al dik genoeg is).
    5. Breng de kaasfondue nog extra op smaak met peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren