kip in massala saus

    kip in massala saus

    10keer bewaard
    1dag1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit vind ik altijd heerlijk om te maken en te eten, het is een beetje pittig maar heerlijk met rijst... Je kan bv met kipgerechten veel verschillende soorten kip gebruiken, in mijn geval neem ik het liefste kipfilet. U kunt ook lekkere zoete maïs bijvoegen aan de sperziebonen en tomaat.

    queenrow Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • kipfilet voor 4 personen
    • Gele surinaamse massala marinade (c1000)
    • Sperziebonen 1 grote zak
    • 6 aardappelen
    • 4 tomaten
    • knoflook
    • 1 ui
    • 4 theelepels olie
    • 1 snufje peper en 1 snufje zout
    • tomatenpuree (potje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1dag1uur5min 

    1. snijd de kipfilet in kleine stukjes en was het met citroen, goed laten uitlekken en dan in een schaal leggen.
    2. Snij de knoflook en de ui in stukjes.
    3. Meng deze ingrediënten met de kipfilet en doe er 2 theelepels olie bij.
    4. Voeg de tomatenpuree en de gele massalamarinade toe aan de kipfilet en goed mengen.
    5. Laat deze kipfletmarinade een nacht staan in de koelkast.
    6. Na een nacht haal je het eruit. Snij de sperziebonen en kook deze beetgaar (niet helemaal zacht).
    7. Snij de aardappelen in kleine stukjes.
    8. Snij de tomaten klein en doe deze in een bakje. Voeg wat peper en zout toe en meng dit.
    9. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet en voeg deze toe aan de stukjes tomaat en aardappelen.
    10. Verhit wat olie in de koekenpan.
    11. Voeg de kipfilet met marinade toe en zet het vuur matig hoog.
    12. Roer de kipfilet de eerste 5 minuten op middelhoog vuur, voeg daarna de sperziebonen en tomaatjes samen met de aardappels toe.
    13. Laat het nog 60 minuten zacht pruttelen tot de aardappelen zacht zijn. Hou het goed in de gaten want het moet niet te zacht zijn.
    14. Dit serveert u met rijst...

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik heb geen C1000 meer in de buurt, wel veel AH.Maar welk merk heeft Gele surinaamse massala marinade? Kan het niet vinden. Alvast bedankt. - 08 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren