Steak Stroganoff

    Een van de vele manieren om een steak Stroganoff te maken.

    Ali

    Overijssel, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 biefstukken (haas) van 100 - 150 gr.
    • 100 gr. boter
    • peper en zout
    • voor de saus
    • 1 flinke paprika
    • knoflook
    • champignons
    • 1 flinke ui
    • 25 gr. boter
    • 3 lepels tomatenketchup
    • peper, zout en paprikapoeder
    • 3 dl water
    • 3 afgestreken lepels bloem
    • scheut melk of room
    • scheut cognac
    • 1/2 blikje tomatenpuree
    • Garnering
    • tomaat en peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 27min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Begin met het maken van de saus:
    2. Paprika, ui en teentje knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
    3. Champignons schoonmaken, snijden en een beetje citroensap erover doen.
    4. Boter (25 gr.) laten smelten en hierin bovenstaande ingrediënten bakken (10 minuten)
    5. Dan de bloem, tomatenpuree, peper, zout en paprikapoeder goed erdoor heen roeren.
    6. Ca. 2 dl water erbij doen en even door laten koken.
    7. Dan de melk en tomatenketchup erbij doen tot het de gewenste dikte heeft.
    8. De cognac komt er op het allerlaatste moment bij.
    9. Het vlees:
    10. De met zout en peper ingewreven biefstukken in de boter bruin bakken (3 minuten aan iedere kant).
    11. Daarna het vlees op een (warme) schotel leggen en iets van de saus erover scheppen.
    12. Garneer met plakken tomaat en peterselie.
    13. Geef er rijst bij en doe de resterende saus in een sauskom.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties