Amandelrijst

    Amandelrijst

    16keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk toetje dat we bij vrienden in Denemarken voor het eerst hebben gegeten (ris a l'amande).

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 dl melk
    • 100 gr rijst (Lassie dessertrijst)
    • 1/4 stokje vanille of vanillesuiker
    • ca. 10 amandelen
    • 1 eetlepel suiker
    • 3 dl slagroom
    • kersen (of cranberry's, vruchtencompote)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst in de melk met de vanille en laat het afkoelen.
    2. De amandelen grof hakken en met de suiker door de rijstpap roeren.
    3. Klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de rijstpap.
    4. Maak er porties van (4 met deze hoeveelheden) en garneer met kersen, cranberry's of vruchtencompote

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    Iets anders. dit toetje eet je na het kerstdinner. en moet er 1 hele amandel in en wie die heeft krijgt een extra cadotje - 12 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren