Heerlijke varkenslende uit de slowcooker

    Heerlijke varkenslende uit de slowcooker

    44keer bewaard
    4uur15min


    2599 personen hebben dit gemaakt

    Dit smelt in je mond! Deze varkenslende (of varkenshaas) neemt alle heerlijke sappen in zich op tijdens de bereiding. Serveer ook wat van het sap bij het vlees, heerlijk! Het recept is erg eenvoudig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 stuk (900 gr) varkenslende
    • 1 (40 gr) zakje mix voor uiensoep
    • 250 ml water
    • 180 ml rode wijn
    • 3 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 3 eetlepels sojasaus
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Leg de varkenslende in de sloowcooker met de inhoud van het zakje soep. Schenk het water, wijn, sojasaus eroverheen, en draai het varkensvlees om zodat alles goed bedekt is. Verdeel voorzichtig de knoflook over het vlees en laat zoveel mogelijk bovenop de varkenslende liggen tijdens de bereiding. Bestrooi met peper en zet de slow cooker aan op de laagste stand en kook in 4 uur gaar. Serveer met wat van het kookvocht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Willy
    van
    19

    Bij het lezen van dit recept, vraag ik me af of het zakje uiensoep niet anders kan. Alles wat uit blikjes en pakjes komt, weer ik als zijnde onsmakelijk. Ik wil echt niets afbreken hier. En het kan best lekker zijn. Derhalve mijn vraag: welk pakje uiensoep? Of is er een 'verse' manier om die te maken? - 07 mrt 2010

    pwiggers
    van
    2

    Erg lekker en goed recept! - 15 feb 2011

    van
    0

    Het lijkt me dat de uiensoepmix gewoon vervangen kan worden door kruiden enzo (bijv. water vervangen door bouillon, paprikapoeder, peper, selderijzaad) - 02 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren