Pittige runderstoofpot uit de slowcooker

    Pittige runderstoofpot uit de slowcooker

    81keer bewaard
    8uur15min


    298 personen hebben dit gemaakt

    Deze pittige stoofschotel van rundvlees maak ik graag in de slowcooker, maar het kan ook op het fornuis. Heerlijk met aardappelpuree of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr runderstoofvlees
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel fijngehakte verse gember
    • 1 groene chilipeper, in stukjes
    • 1 eetlepel currypoeder
    • 1 (400 gr) blikje tomatenblokjes
    • 1 ui, gesneden en in vieren
    • 250 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en braad hierin het rundvlees aan alle kanten aan. Haal uit de pan, laat het vet in de pan, en bestrooi met zout en peper. Roerbak de knoflook, gember en chilipeper in 2 minuten zacht in de koekenpan en breng op smaak met currypoeder. Roer de tomatenblokjes erdoor.
    2. Leg de ui op de bodem van de slowcooker en leg hierop het aangebraden rundvlees. Giet het kookvocht uit de koekenpan in de slowcooker en giet ook de runderbouillon erbij.
    3. Dek af en kook 6 tot 8 uur op de laagste stand.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    1

    - Gewaardeerd op - 30 jun 2016

    JenniferRoestvanderKoelen
    0

    Heerlijk recept. Lekker mals - 29 feb 2016

    NeldeVos
    van
    0

    heerlijk recept, vond het iets te zuur dus heb een beetje ketjap manis toegevoegd en een schepje basterdsuiker. Ga het vast vaker maken. - 26 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren