Betty's stoofpot uit Lancashire

    Betty's stoofpot uit Lancashire

    43keer bewaard
    4uur20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn tante Betty uit Engeland. Ik vind dat ze de lekkerste stoofpot kan maken van het hele land. Smakelijk, hartverwarmend en niet te duur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr mager lamsvlees (in blokjes)
    • 50 gr bloem (met wat peper en zout gemengd)
    • 2 uien (gesneden)
    • 450 gr aardappels (geschild en in plakken)
    • 2 stengels selderij (in plakjes)
    • 1 wortel (in blokjes)
    • 100 gr koolraap (in blokjes)
    • 30 ml droge sherry
    • ½ theelepel mosterd
    • 1 flinke snuf gemalen nootmuskaat
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 theelepel rozemarijn
    • 1 theelepel tijm
    • 400 ml runderbouillon
    • 15 gr boter + 1 teentje gehakte knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Bedek het lamsvlees met de bloem. Leg het vlees en de groenten in de slowcooker (behalve de aardappels). Bestrooi met zout en peper.
    2. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, mosterd en nootmuskaat toe.
    3. Dek af met de aardappelschijfjes en schenk dan de bouillon en de sherry erover. Smeer de knoflookboter erover en bestrooi met wat gemalen zwarte peper.
    4. Dek de slowcooker af en laat 3 tot 4 uur koken op de hoogste stand.
    5. Serveer met rode kool. Heerlijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Gina
    van
    1

    Erg lekker, en nog een gezonde stoofpot ook. Makkelijk omdat het een complete maaltijd is en weinig voorbereiding nodig heeft. - 16 feb 2010

    Gina
    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb er geen sherry doorgedaan, had ik niet in huis, maar een glaasje rode wijn. - 16 feb 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren