Tibetaanse aardappelsoep

    Tibetaanse aardappelsoep

    11keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vegetarische soep die lekker snel klaar is. Vol smaak en pit, en lekker fris afgemaakt met knapperige stukjes lente-ui en een handje koriander.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote, stevige aardappels, in blokjes van 1 cm
    • 2 el boter
    • 1 el gemberwortel, geraspt
    • 1 el knoflook, geperst
    • 1 middelgrote rode ui, versnipperd
    • 1 snufje kurkuma
    • 1 snufje gemalen chilipeper
    • 1/2 el kopan masala (een zoete, Tibetaanse garam masala)
    • 300 gr tomaten, in stukjes gesneden
    • 700 ml water
    • 100 gr tomaten uit blik
    • 200 gr tofu, in stukjes
    • 125 gr spinazie
    • 1/2 el azijn
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
    • 1 el ketjap
    • 2 tl zout
    • 2 lente-uitjes
    • een klein handje verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op middelhoog vuur de boter laten smelten. Gember, knoflook en rode ui toevoegen en 1 minuut op een matig tot hoog vuur bakken.
    2. Kurkuma, chilipeper en masala toevoegen. Roer de groenten en kruiden goed door elkaar. De aardappels toevoegen, erdoor roeren en al roerend 3-5 minuten bakken.
    3. Water er al roerend scheut voor scheut bijschenken zodat zich geen klonten vormen. Blijven roeren tot een glad, soepel vocht is ontstaan.
    4. Tomaten, tofu en spinazie toevoegen. Erdoor roeren en aan de kook brengen. Azijn, peper, ketjap toevoegen en zout naar smaak. 1-3 minuten laten koken. Als de soep te dik is kunt u wat extra water toevoegen.
    5. Als laatste lente-ui en koriander toevoegen. Erdoor roeren en de pan van het vuur halen. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    op zoek naar een vegetarische soep en een keer wat anders als de gebruikelijke groentesoepen, kwam ik bij deze Tibetaanse aardappelsoep uit. makkelijk te maken en heel erg lekker. omdat de kopan masala niet te koop was in onze toko heb ik gekozen voor garam masala. - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren