Aardappelschijfjes met zalm

    Een eenvoudig, snel en elegant aardappelgerecht. Lekker met een frisse salade of een portie gekookte of gestoomde verse groenten.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr aardappels
    • 4 plakken gerookte zalm
    • 4 sjalotjes, versnipperd
    • peterselie, fijngesneden ter garnering
    • 2 dl crème frâiche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De aardappels met schil in 15-20 minuten in een pan ruim kokend, lichtgezouten water gaarkoken.
    2. Intussen de plakken zalm in fijne reepjes snijden.
    3. De crème frâiche met sjalotjes in een steelpannetje op een laag vuur verhitten.
    4. Als de aardappels gaar zijn afgieten en even laten afkoelen. Als u ze kunt hanteren de schil verwijderen en in ronde plakjes snijden. De plakjes over 4 borden verdelen, daarover de reepjes zalm verspreiden en de warme crème fraîche erover schenken. Wat fijngesneden peterselie erover strooien en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties