Aardappelschijfjes met zalm

    Aardappelschijfjes met zalm

    4keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig, snel en elegant aardappelgerecht. Lekker met een frisse salade of een portie gekookte of gestoomde verse groenten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr aardappels
    • 4 plakken gerookte zalm
    • 4 sjalotjes, versnipperd
    • peterselie, fijngesneden ter garnering
    • 2 dl crème frâiche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De aardappels met schil in 15-20 minuten in een pan ruim kokend, lichtgezouten water gaarkoken.
    2. Intussen de plakken zalm in fijne reepjes snijden.
    3. De crème frâiche met sjalotjes in een steelpannetje op een laag vuur verhitten.
    4. Als de aardappels gaar zijn afgieten en even laten afkoelen. Als u ze kunt hanteren de schil verwijderen en in ronde plakjes snijden. De plakjes over 4 borden verdelen, daarover de reepjes zalm verspreiden en de warme crème fraîche erover schenken. Wat fijngesneden peterselie erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren