Aardappeltatin met brie

    Aardappeltatin met brie

    15keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk vol, winters recept met aardappels. Heerlijk met een frisse salade of een portie gekookte of gestoomde groenten. U kunt de tatin ook in individuele porties bakken en serveren voor een extra verzorgd accent.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg aardappels, geschild en gehalveerd
    • 1/2 pak bladerdeeg, ontdooid
    • 300 gr brie
    • 30 gr boter
    • 1 eierdooier
    • 2 el sjalotjes, versnipperd
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De aardappels in een pan ruim kokend, lichtgezouten water 10 minuten laten koken. Laten afkoelen en in schijven snijden.
    2. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm invetten.
    3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bakvorm. Snijd de kaas in plakken zonder de korst te verwijderen en verdeel deze over het laagje aardappel. Leg daarover de resterende aardappelschijfjes.
    4. De versnipperde slajotjes over de aardappels strooien. Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en schuif hem 15 minuten in de oven.
    5. Haal de bakvorm uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en leg de vellen bladerdeeg over de bakvorm. Druk de vulling langs de rand wat naar binnen om het bladerdeeg aan de binnenzijde van de rand naar beneden te drukken. De eierdooier opkloppen en daarmee de deeglaag insmeren. Schuif de bakvorm nogmaals 10 minuten in de oven.
    6. Na afloop van baktijk de tatin iets laten afkoelen en vervolgens omgekeerd op een bord uit de vorm nemen. Peterselie erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren