Hongaarse aardappelschotel

    Hongaarse aardappelschotel

    5keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ondanks zijn lange bereidingstijd (in de oven, dus weinig werk!) is dit een heel eenvoudig recept. Stevig van smaak, zeker als u Hongaars paprikapoeder gebruikt, en een verrassend alternatief voor gewone aardappelpuree. Lekker bij haché, maar ook in combinatie met een frisse salade of een portie gekookte of gestoomde verse groenten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 10 flinke, stevige aardappels
    • 300 gr Chester kaas, in stukjes gesneden
    • 150 gr boter
    • paprikapoeder naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De aardappels in aluminiumfolie wikkelen en 1 1/2 - 2 uur in de oven laten garen.
    2. Ong. 10 minuten voordat u de aardappels uit de oven haalt de boter in een grote pan laten smelten. Vervolgens de kaas toevoegen en erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen, plus wat paprikapoeder. Eventueel kunt u de bovenste vetlaag eraf schuimen.
    3. Het vel van de aardappels verwijderen en de aardappels vermengen met het kaasmengsel. Met een vork grof pureren en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder en laat het geheel op een zacht vuurtje warm worden. Daarbij blijven roeren. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren