Gevulde aardappels

    Gevulde aardappels

    7keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker, verrassend en verzorgd alternatief voor meer alledaagse aardappelrecepten voor aardappels. Lekker bij een frisse salade of een portie gekookte of gestoomde verse groenten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 10 flinke aardappels (bijv. Charlotte of Bintje), met schil, gewassen
    • 40 gr boter
    • 6 el slagroom
    • 180 gr belegen kaas, geraspt
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 150 gr gebraden ham in stukjes of geroosterd kalkoenvlees in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De aardappels goed wassen, in aluminiumfolie wikkelen en 50-60 minuten in de voorverwarmde oven leggen.
    2. Als de aardappels gaar zijn uit het folie halen en in lengterichting doorsnijden. Schep met een lepeltje het vruchtvlees uit de schil (houd de schil daarbij heel!), schep dit in een grote kom en pureer het. Slagroom en kaas toevoegen en goed vermengen en verder pureren. Stukjes vlees toevoegen en vermengen. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. Schep het aardappelmengsel weer terug in de gehalveerde schillen. Direct serveren of even onder een hete grill schuiven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren