Aardappelsalade met gerookte kip

    Aardappelsalade met gerookte kip

    13keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze lauwwarme salade op basis van aardappels-groenten-vlees vormt een maaltijd op zich! Bovendien voegt de peterselie een extra portie vitamine C toe. Als hoofdgerecht is de salade te combineren met uw favoriete groenten of vlees naar keuze.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 gerookte kipfilets, in reepjes gesneden
    • 800 gr nieuwe aardappeltjes (kleintjes), geschild
    • 3 tomaten, in partjes gesneden
    • 1 stronk sla, gewassen, grote bladen gescheurd
    • 4 stengels selderij
    • 250 gr (diepvries)erwten
    • 2 lente-uitjes, versnipperd
    • Voor de saus
    • 1 dl dikke crème fraîche
    • 1 el ciderazijn
    • 1 tl dijonmosterd
    • 1 bosje platte peterselie
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De aardappels in een pan ruim kokend, lichtgezouten water in ong. 15-20 minuten gaarkoken. Met een dunschiller de draden van de stengels selderij snijden. Afspoelen en fijnsnijden.
    2. De erwtjes doppen en in 10 minuten gaarkoken (als u diepvrieserwten gebruikt 5-8 minuten koken, of de gebruiksaanwijzing volgen).
    3. Intussen de saus bereiden: in een kommetje de crème fraîche vermengen met mosterd en azijn. Zout en peper toevoegen, plus de peterselie.
    4. De aardappels afgieten, enkele tellen droog laten koken en even laten afkoelen. Als de aardappels lauwwarm zijn in een saladekom scheppen en de (afgekoelde) erwten en kip toevoegen. Vermengen. Salade en partjes tomaat toevoegen en vermengen. De saus erover schenken en vermengen. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Makkelijk te maken en lekker. - 05 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren