Gebakken skrei

    Gebakken skrei

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gebakken skrei met een zalf van boerenkool, crème van langoustine en Hollandse garnalen.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg. skreifilet met huid (winter kabeljauw)
    • 500 gr. langoustine schalen
    • olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • 30 gr. gesnipperde sjalot
    • 30 gr. tomatenpuree
    • aquavit, jenever, brandy
    • 3 dl. room
    • 500 gr. aardappelen
    • 250 gr. gesneden boerenkool
    • 125 gr. boter
    • melk / room (eventueel)
    • 200 gr. Hollandse garnalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Werkwijze:
    2. skreifilet op graten en ander ongerechtigheden controleren en in – gelijkmatige - porties verdelen; de huidzijde licht insnijden
    3. langoustineschalen in olijfolie op hoog vuur aanbakken; knoflook, sjalot en tomatenpuree toevoegen en deze kort meebakken
    4. flamberen met een scheut aquavit, water / bouillon toevoegen tot het geheel onder staat, aan de kook brengen en een half uurtje laten koken, de saus zeven
    5. room toevoegen en op matig vuur zachtjes tot sausdikte laten inkoken
    6. aardappelen wassen en – ongeschild – in water met zout aan de kook brengen; aardappelen in 20-25 minuten gaar koken; afgieten en licht laten afkoelen
    7. aardappelen pellen en met de puree knijper pureren; met de boter er een smeuïge puree van maken
    8. boerenkool in gezouten water in ongeveer 10-15 minuten juist gaar koken; afgieten en in de keukenmachine fijnmalen
    9. Afwerking:
    10. vis zouten en eventueel licht bloemen en vervolgens direct aanbakken; de huidzijde knapperig bakken; vis vervolgens in de pan of oven verder garen
    11. puree verwarmen en daarbij zonodig wat hete melk of room toevoegen; boerenkool doormengen en mee warmen; het geheel op smaak maken
    12. saus verwarmen, afmaken met boter (monteren) en afsmaken
    13. stamppotje op de borden; de vis op de boerenkool dresseren (huidzijde boven); saus er omheen scheppen en het geheel bestrooien met de garnalen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren