Wildzwijnmedaillon "Rossini"

    Wildzwijnmedaillon "Rossini"

    5keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Wildzwijnshaas met gebakken ganzenlever, madeirasaus, cantharellen en spruitjes.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg. wildzwijnshaas
    • versgemalen peper, zout
    • 8 ganzenlever medaillons a 40 gram
    • 8 broodcroutons
    • 2 dl. Madeira
    • 5 dl. kalfsfond
    • peper, zout, boter
    • 400 gr. cantharellen
    • 500 gr. kleine spruitjes
    • boter /ganzenvet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Werkwijze:
    2. wildzwijnshaas schoonmaken en in 8 dikke, gelijkmatige medaillons verdelen
    3. wildzwijnsmedaillons peperen en zouten en in een koekenpan om en om aanbakken; medaillons op een ovenplaat leggen
    4. ganzenlever in een anti aanbak pan op hoog vuur aan beide kanten dicht schroeien en vervolgens op keuken papier laten uitlekken en bestrooien met peper en zout
    5. brood uitsteken en hiervan in de koekenpan of oven mooie croutons bakken
    6. Madeira in een sauspan op hoog vuur tot een derde inkoken; kalfsfond toevoegen en opnieuw – tot sausdikte laten inkoken; saus apart zetten
    7. cantharellen zorgvuldig schoonmaken: niet wassen !!
    8. spruitjes schoonmaken en in ruim kokend water met zout – in porties - beetgaar blancheren; direct in koud water laten afkoelen; spruitjes desgewenst halveren
    9. Afwerking:
    10. wildzwijnsmedaillons in een voorverwarmde oven – afhankelijk van de dikte in ongeveer 10-15 minuten rosé garen; de laatste minuten op elke medaillons een plakje ganzenlever laten mee warmen
    11. cantharellen in een koekenpan op hoog vuur aanbakken; tijdens het bakken licht bestrooien met zout
    12. spruitjes met boter of ganzenvet verwarmen
    13. saus opnieuw verwarmen, monteren met boter en vervolgens afsmaken
    14. broodcrouton in het midden van het bord plaatsen; napperen met de saus en de cantharellen en spruitjes er gedoceerd om heen strooien; de rest separe serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren