Sticky toffee pudding

    Sticky toffee pudding

    8keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Sticky toffee pudding met vanille-ijs.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr. kristalsuiker
    • 100 gr. boter
    • 2 dl. room
    • 200 gr. dadels
    • 3 dl. water
    • 1½ theelepel baking soda
    • 60 gr. boter
    • 175 gr. bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 3 kleine eieren
    • 1 theelepel vanille-essence
    • 175 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • vanille-ijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Werkwijze:
    2. oven voorverwarmen op 180° C.; bakvorm invetten met boter
    3. laat voor de saus de boter en de suiker in een steelpan licht smelten en kleuren; voeg dan de room toe en breng de saus aan de kook
    4. laat de saus inkoken tot deze de gewenste dikte heeft bereikt; zet apart
    5. dadels ontpitten en fijnhakken; kook de dadels vervolgens met exact 3 dl. water; neem de pan van het vuur en voeg de baking soda toe
    6. klop de boter met de basterdsuiker – met een mixer – luchtig; voeg tijdens het kloppen één voor één de eieren en tot slot de ahornsiroop en vanille-essence toe
    7. meng er dan eerst het zelfrijzend bakmeel en tot slot de dadelmassa door
    8. doe het mengsel in de ingevette bakvorm en bak voor ongeveer 35 minuten tot de bovenkant veerkrachtig aanvoelt
    9. verdeel de helft van de saus over de pudding en zorg dat deze ook tussen de pudding en de rand komt; zet de vorm voor nog ongeveer 10-15 in een oven van 150° C. tot de saus is geabsorbeerd en de bovenkant goudbruin en bubbelend is
    10. serveer de pudding lauwwarm met de overige saus erover; lekker met een bol ijs

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren