Pad Thai

  • 59keer bewaard
  • 20min

Ik heb dit recept voor geroerbakte Thaise noedels (Pad Thai) een aantal jaren geleden van een Thaise vrouw gekregen. Ik heb het daarna in Nederland ook nog wel eens gehad, maar de Nederlandse recepten en de kant-en-klaar pakjes halen het niet bij dit recept!

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 3 flinke teentjes knoflook, versnipperd
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kopje warm water
  • 150 gr rijstnoedels, 2 minuten voorgeweekt in warm water
  • 2 eetlepels gehakte pinda's
  • een flinke hand taugé
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • een kwart limoen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Verhit de sojaolie in een wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak dit tot het gaat geuren.
  3. Voeg de kip toe en roerbak deze tot het rondom aangebraden is en bijna gaar.
  4. Breek het ei rechtreeks in de wok en voeg de vissaus en suiker toe. Roer dit goed om terwijl het ei stolt.
  5. Doe de ingrediënten wat naar de zijkant van de wok en schenk het water onderin de wok. Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.
  6. Voeg de gehakte pinda's en de taugé toe en roerbak nog een halve minuut door.
  7. Voeg de in kleine stukjes gesneden lente-ui toe. Zodra de noedels droogkoken zet je het vuur uit en pers je wat limoensap over het gerecht uit.
  8. Je kunt er nog wat chilipoeder bij serveren voor wat pit.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

dekkers
van
2

Prima recept, makkelijk en erg lekker. Dank, Nanda! - 20 apr 2013

JosWijdemans
1

Ik vond 1 ei te weinig, dus heb ik er 2 gebruikt - 02 apr 2014

Vaesj00
van
0

Voor een vega maaltijd heb ik vooraf tofu gebakken. Erg gemakkelijk er heerlijk recept. - 02 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties