Pad Thai

    Pad Thai

    122keer bewaard
    20min


    108 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept voor geroerbakte Thaise noedels (Pad Thai) een aantal jaren geleden van een Thaise vrouw gekregen. Ik heb het daarna in Nederland ook nog wel eens gehad, maar de Nederlandse recepten en de kant-en-klaar pakjes halen het niet bij dit recept!

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels sojaolie
    • 3 flinke teentjes knoflook, versnipperd
    • 1 kipfilet, in blokjes
    • 1 ei
    • 2 eetlepels vissaus
    • 1 theelepel suiker
    • 1 kopje warm water
    • 150 gr rijstnoedels, 2 minuten voorgeweekt in warm water
    • 2 eetlepels gehakte pinda's
    • een flinke hand taugé
    • 2 lente-uitjes, in ringetjes
    • een kwart limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de sojaolie in een wok op middelhoog vuur.
    2. Voeg de knoflook toe en bak dit tot het gaat geuren.
    3. Voeg de kip toe en roerbak deze tot het rondom aangebraden is en bijna gaar.
    4. Breek het ei rechtreeks in de wok en voeg de vissaus en suiker toe. Roer dit goed om terwijl het ei stolt.
    5. Doe de ingrediënten wat naar de zijkant van de wok en schenk het water onderin de wok. Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.
    6. Voeg de gehakte pinda's en de taugé toe en roerbak nog een halve minuut door.
    7. Voeg de in kleine stukjes gesneden lente-ui toe. Zodra de noedels droogkoken zet je het vuur uit en pers je wat limoensap over het gerecht uit.
    8. Je kunt er nog wat chilipoeder bij serveren voor wat pit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    8

    Prima recept, makkelijk en erg lekker. Dank, Nanda! - 20 apr 2013

    JosWijdemans
    4

    Ik vond 1 ei te weinig, dus heb ik er 2 gebruikt - 02 apr 2014

    van
    3

    Voor een vega maaltijd heb ik vooraf tofu gebakken. Erg gemakkelijk er heerlijk recept. - 02 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren