Gevulde tomaten uit de oven

    Gevulde tomaten uit de oven

    16keer bewaard
    45min


    112 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en eenvoudig recept om een overvloed aan tomaten te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes bacon
    • 6 middelgrote tomaten
    • 85 gr groene paprika, fijngesneden
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
    • 50 gr croutons
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 6 takjes peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 18x28 cm invetten.
    2. De bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur gelijkmatig bruin bakken. Vet afgieten, bacon in stukjes snijden en apart zetten.
    3. Terwijl de bacon gebakken wordt de tomaten wassen en de bovenkant eraf snijden. Het vruchtvlees voorzichtig verwijderen. Na uithollen moet het resterende vruchtvlees 2 cm dik zijn. Uitgeholde vruchtvlees fijnsnijden en 1/3 in een middelgrote kom doen. Het restant weggooien of voor een ander gerecht bewaren.
    4. Bacon, groene paprika, Parmezaanse kaas, croutons, zout en peper met tomatenpulp vermengen. De uitgeholde tomaten met gelijke porties vullen en vervolgens in de ovenschaal leggen.
    5. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de tomaten heet zijn. Garneren met takjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren