Gegratineerde witlof met taleggio

    Gegratineerde witlof met taleggio

    5keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze witlofgratin is dankzij de taleggio heerlijk stevig van smaak. Bereid de witlof als u klaar bent hem in de oven te schuiven, zodat het blad niet verkleurd. Neem de stronkjes met een vochtige doek af; als u ze in water onderdompelt, wordt de witlof bitter van smaak.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 stronken witlof (ong. 900 gr), in lengterichting gehalveerd, harde kern verwijderd
    • 500 gr taleggio, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Verdeel de gehalveerde stronkjes over een ovenschaal en strooi er de taleggio over.
    2. 15-20 minuten in de oven bakken tot de witlof gaar en goudbruin is. Controleer de gaarheid eventueel door met een vork in de witlof te prikken. Zout gebruiken is overbodig omdat de kaas al vrij zout is. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren