Witlofsalade met gorgonzola

    Witlofsalade met gorgonzola

    11keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De licht bittere smaak van witlof en radicchio combineert uitstekend met de zoete peer en pittige gorgonzola. Bovendien is de textuur heerlijk afwisselend, van zacht en sappig tot krokant.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stronk witlof, schoongemaakt en in juliennereepjes
    • 1 stronk radicchio, gewassen en in juliennereepjes
    • 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in juliennereepjes
    • 2 eetlepels citroensap
    • 65 ml olijfolie
    • 160 gr gorgonzola, in stukjes
    • 30 gr amandelen (eventueel)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Witlof en radiccio in een saladekom vermengen. Peer toevoegen, plus citroensap en olie, eventueel zout en peper. Voorzichtig vermengen.
    2. De blokjes kaas toevoegen, eventueel de amandelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren