Nieuwe Hollandse haring

    Nieuwe Hollandse haring

    7keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Haring blijft een lekkernij... voor wie er van houdt. In beetgrote stukken gesneden met een cocktailprikker is de haring ook als borrelhapje te serveren.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 nieuwe Hollandse haringen
    • 1 flinke ui, versnipperd
    • krulpeterselie
    • ijsklontjes (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. De haringen aan de buikzijde opensnijden, de ingewanden verwijderen, en aan de rugzijde vlak over de graat opensnijden. De kop eraan laten zitten. Verwijder graat en stroop het vel af.
    2. De haringen naast elkaar op een schaaltje leggen en in elke bek een takje krulpeterselie steken. Versnipperde ui erover strooien of in een hoopje ernaast leggen zodat iedereen zichzelf kan bedienen. De haring tot vlak voor gebruik in de koelkast laten staan en ijskoud opdienen. Eventueel wat ijsklontjes erom leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren