Nieuwe Hollandse haring
1 / 1 Foto van:  
Blader

Nieuwe Hollandse haring

Haring blijft een lekkernij... voor wie er van houdt. In beetgrote stukken gesneden met een cocktailprikker is de haring ook als borrelhapje te serveren.

Olav Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 8 nieuwe Hollandse haringen
  • 1 flinke ui, versnipperd
  • krulpeterselie
  • ijsklontjes (eventueel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. De haringen aan de buikzijde opensnijden, de ingewanden verwijderen, en aan de rugzijde vlak over de graat opensnijden. De kop eraan laten zitten. Verwijder graat en stroop het vel af.
  2. De haringen naast elkaar op een schaaltje leggen en in elke bek een takje krulpeterselie steken. Versnipperde ui erover strooien of in een hoopje ernaast leggen zodat iedereen zichzelf kan bedienen. De haring tot vlak voor gebruik in de koelkast laten staan en ijskoud opdienen. Eventueel wat ijsklontjes erom leggen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties