Haringsalade met bietjes

    (1)
    45 minuten

    De zoetzure haringsalade is mooi op kleur met rode bietjes. Als borrelhapje serveren met toastjes, geroosterd stokbrood of roggebroodcarrés.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    42 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 haringen
    • 150 gr aardappels, gekookt en in stukjes
    • 1 el azijn
    • 0,5 dl mayonaise
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 125 gr bietjes, gekookt, vel verwijderd en in stukjes
    • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 1 el zilveruitjes, fijngesneden
    • een paar augurkjes, fijngesneden
    • Ter garnering
    • 1/2 krop sla
    • 1 dl mayonaise
    • zilveruitjes en augurken, eventueel
    • 1 ei, gekookt
    • peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kop, vel en graat van de vis snijden. Twee haringfilets bewaren voor de garnering, de rest in kleine stukjes snijden. De aardappelstukjes vermengen met azijn, mayonaise, peper en zout.
    2. Alle fijngesneden ingrediënten vermengen en de salade op smaak afmaken. De slablaadjes over een schaal verdelen en hierop de haringsalade scheppen. Gladstrijken, besmeren met mayonaise en garneren met reepjes resterende haringfilet en eventueel zilveruitjes, augurken, stukjes hardgekookt ei en versnipperde peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren