Huzarensalade

    Huzarensalade

    17keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit basisrecept voor een huzarensalade is uitermate geschikt als lunchgerecht of als hapje bij de borrel. U kunt aan de salade eventueel andere ingrediënten toevoegen, zoals een flinke hand fijngesneden venkel, fijngesneden pikante worstjes, of ter garnering bijvoorbeeld avocado of pittige, ingemaakte pepertjes met kaasvulling.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr gaar vlees, fijngesneden
    • 150 gr aardappels, gekookt en fijngesneden of grof gepureerd
    • 1 el azijn
    • 0,5 dl mayonaise
    • 125 gr gekookte bietjes of 1/2 paprika, fijngesneden
    • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 1 el zilveruitjes
    • augurkjes
    • zout en peper naar smaak
    • Ter garnering
    • 1/2 krop sla
    • 1 dl mayonaise
    • zilveruitjes en augurken, fijngesneden
    • 1 ei, in plakjes
    • peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Het vlees en de aardappels vermengen met azijn en mayonaise. Het vel van de bietjes stropen en in stukjes snijden of als u paprika gebruikt de zaadlijst verwijderen en fijnsnijden.
    2. Fijngesneden appel, uitjes en augurken vermengen met aardappelmengsel en op smaak brengen met zout en peper. De slabladen over een schaal verdelen en hierop de salade scheppen. Gladstrijken en mayonaise erover smeren. Garneren met plakjes ei, uitjes, augurken en een handje peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren