Kalfsragout met champignons

    Kalfsragout met champignons

    8keer bewaard
    55min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze ragout kunt u als voorgerecht serveren in een pasteibakje of met 2 sneetjes geroosterd wit brood. Als deel van de hoofdmaaltijd kunt u hem gebruiken als saus bij pasta, rijst, aardappels bij vlees.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 175 gr kalfsvlees
    • 2 dl water
    • 1/2 tl zout
    • 1 (niet te grote) ui, versnipperd
    • 1 wortel,
    • peterselie
    • foelie
    • tijm
    • peperkorrels
    • 200 gr champignons
    • 10 gr boter
    • snufje zout
    • 25 gr boter
    • 3 el bloem
    • een paar druppels citroensap
    • 1/2 el witte Bordeaux
    • 1/4 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Het water aan de kook brengen en het vlees samen met zout en kruiden toevoegen en zachtjes laten koken tot het vlees gaar is (ong. 30 minuten).
    2. Intussen de champignons met 10 gr boter in een koekenpan smoren.
    3. Als het vlees gaar is met een schuimspaan uit de pan scheppen, eventueel vetrandjes of kaantjes eraf snijden en vervolgens fijnsnijden. De pan door een zeef afgieten (het vocht opvangen) en groenten en kruiden weggooien.
    4. De bouillon en het vocht van de champignons bij elkaar schenken en zeven, eventueel aanvullen met water tot een totaal volume van 3 dl.
    5. Boter smelten, bloem toevoegen en tot een samenpakkende bal roeren (een roux). De roux warm, maar niet bruin laten worden. De helft van de hete bouillon toevoegen, de pan weer aan de kook brengen, gladroeren en al roerend de resterende bouillon erbij schenken. De saus wreer aan de kook brengen. Vlees en champignons toevoegen en even mee warm laten worden. De ragout afmaken met room of melk, citroensap, zo nodig zout en peper, en eventueel een beetje witte wijn en wat eierdooier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Tatiana
    van
    1

    Vond de maak wat saai - 25 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren