Ragout met aardappelpuree

    Ragout met aardappelpuree

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevige winterschotel. U kunt een ragout met vlees, vis of een vegetarische ragout gebruiken om de pureerand te vullen. Een wat stevigere pureerand krijgt u door een ingevette tulband of taartvorm met puree te vullen, deze 20 minuten in de oven te schuiven (240°C/gasstand 9) en de rand vervolgens op een schaal uit te storten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kruimige aardappels, geschild
    • 2 dl water
    • 2 gr zout
    • 1,5 dl melk
    • 20 gr boter
    • 1 ei, geklopt
    • zout
    • nootmuskaat
    • peterselie, fijngesneden
    • Voor de vulling: een vis-, vlees- of vegetarische ragout (zie deze website)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De aardappels in een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en in 15-20 minuten gaarkoken. Afgieten, even droog laten koken en met melk en boter tot een vrij dikke puree stampen. Ei toevoegen en vermengen. Op smaak afmaken met zout en nootmuskaat. Na pureren de puree wat luchtiger maken door deze met een houten lepel los te "scheppen". De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Gebruik een deegspuit, 2 grote lepels, een tulband of taartvorm om een brede, dikke rand puree op een ovenvaste schaal te leggen. Schuif de schaal 10 minuten in de oven tot de pureerand een mooie goudbruine kleur krijgt.
    3. Schep de binnenrand van de puree vol met hete ragout. Bestrooien met peterselie en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren