Vegetarische kaasragout

    Vegetarische kaasragout

    4keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze kaasragout is heerlijk bij pasta of over gekookte of gepureerde aardappels, of om pasteibakjes of bijvoorbeeld tomaten te vullen. Ter variatie kunt in ook 50 gr kaasblokjes vervangen voor 50 gr aan stukjes gesneden ham die u met de rest van de kaas toevoegt.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr belegen kaas, korst verwijderd, 1/2 geraspt, 1/2 in kleine blokjes
    • 20 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 3 dl melk
    • peper (en eventueel zout) naar smaak
    • peterselie, versnipperd (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een steelpannetje op een middelhoog vuur de boter smelten. Als de boter is gesmolten het vuur laag zetten, bloem toevoegen en tot een slappe, samenhangende bal roeren (een roux). Iets laten opwarmen zonder bruin te laten worden en de helft van de melk erbij schenken. Het vuur weer middelhoog zetten en al roerend verhitten tot alle klontjes zijn verdwenen. De resterende melk toevoegen en tot een gladde saus roeren.
    2. De kaasblokjes en gerapste kaas toevoegen en al roerend even laten meewarmen. De ragout op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en eventueel een snufje zout. Eventueel bestrooien met een klein beetje peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren