Loempia's met varkensgehakt uit de oven

    Loempia's met varkensgehakt uit de oven

    62keer bewaard
    40min


    328 personen hebben dit gemaakt

    Een spannende mix van varkensvlees, groenten en kruiden, gewikkeld in rijstvellen en vervolgens krokant gebakken. Heerlijk knapperig zonder frituur! Een fantastisch borrelhapje waarmee u vast en zeker indruk maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr varkensgehakt
    • 75 gr witte kool, zeer fijngesneden
    • 30 gr wortel, zeer fijn geraspt
    • 2 lente-uitjes, in dunne schijfjes
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1/2 theelepel sesamolie
    • 1/2 eetlepel oestersaus
    • 2 theelepels gember, geraspt
    • 1 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen chilipepers
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 eetlepel water
    • 12 rijstvellen
    • 2 dessertlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur het varkensgehakt gelijkmatig bruin bakken. Van het vuur halen en teveel aan vet afgieten.
    3. In een middelgrote kom gehakt, kool, wortel, lente-ui, koriander, sesamolie, oestersaus, gember, knoflook en chilipepers mengen.
    4. In een kopje maïzena en water mengen.
    5. Ong. 1 eetlepel van het vleesmengsel in het midden van elk rijstvel scheppen. Het vel om het vleesmengsel rollen en de hoekjes naar binnen dichtvouwen. Met de vingers in het maïzenapapje dippen en met het vocht de naden sluiten.
    6. De loempia's enkellaags over een middelgrote bakplaat verdelen en insmeren met plantaardige olie. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot ze lichtbruin zijn. Voor meer krokante loempia's na 10 minuten bakken omdraaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    guus
    van
    8

    Heerlijk hapje. Ik heb de rijstvellen even in water gedoopt tot ze zacht worden, dan laten liggen op een keukendoek tot gebruik. Je kunt trouwens ook wel filodeeg gebruiken, voor een meer knapperige variant. - 07 dec 2009

    Anne-GeertDoddema
    3

    - Gewaardeerd op - 04 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren