Gebakken kaasplakken

    Gebakken kaasplakken

    11keer bewaard
    15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk alternatief voor vlees, in een handomdraai bereid en met eenvoudige ingrediënten te bereiden. Ter variatie en voor een heerlijk krokante 'bite' kunt u aan het paneermeel zeer fijn gehakte noten of pitten toevoegen.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr bloem
    • 2,5 el water
    • 4 dikke plakken belegen kaas (0,5-1 cm dik) van ong. 50 gr/stuk
    • paneermeel
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Een laagje paneermeel op een bord schenken.
    2. Bloem en water vermengen en tot een papje roeren dat als een brede band van de lepel afloopt. De plakken kaas door het bloempapje halen, goed laten uitlekken en door het paneermeel draaien.
    3. In een koekenpan op middel tot hoog vuur de boter smelten en hierin de kaasplakken vlug aan beide kanten goudbruin bakken. Direct serveren (anders gaan ze uitlopen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren