Hachee van vleesrestjes

    Hachee van vleesrestjes

    3keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Restjes vlees zijn heel eenvoudig te verwerken tot een ouderwets lekkere, stevige hachee. U kunt de hachee natuurlijk serveren met aardappels, aardappelpuree of een gestoofde aardappel, maar probeer het ook eens met rijst en bijvoorbeeld haricots verts, of met pasta en een lekkere frisse salade.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300-500 gr ui, versnipperd
    • 80 gr jusvet of boter
    • 250 gr vleesrestjes
    • laurierblad, 1 grote of 2 kleine
    • 4 kruidnagels
    • 6 dl aangelengd jusvocht (of 6 dl water met 2 bouillonblokjes, of 6 dl water met 4 tl juspoeder)
    • 2 el azijn
    • 30 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Het jusvet in een koekenpan verhitten en daarin de grof gesnipperde ui op een zacht vuurtje zacht en bruin laten worden. Fijngesneden vlees, kruiden, vocht en azijn toevoegen. Eventueel op smaak brengen met een snufje zout. Aan de kook brengen en ong. 1 uur zachtjes laten stoven tot het vlees zacht is.
    2. Laurierblad en kruidnagels verwijderen. Een kopje vocht uit de pan scheppen en hierin de bloem toevoegen. Tot een glad papje roeren, toevoegen aan de pan en roeren zodat de hachee te binden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren