Basisrecept goulash

    Lekker basisrecept voor goulash met varkens- of rundvlees.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr varkens- of runderlappen
    • 4 gr zout
    • 8 gr bloem
    • 125 gr ui, versnipperd
    • 1 heel teentje knoflook (eventueel)
    • 80 gr boter
    • 25 gr rookspek
    • 2 el paprikapoeder
    • Om de saus af te maken
    • 250 gr tomaat en 0,5 dl slagroom, of
    • 3 el tomatenpuree, 0,5 dl witte wijn en 0,75 dl zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Het vlees kleinsnijden en vermengen met zout en bloem. Uien schillen en fijnsnijden. De bodem van een braadpan desgewenst insmeren met het teentje knoflook, verhitten, boter toevoegen en laten smelten, spek toevoegen en lichtbruin aanbakken.
    2. Het vlees toevoegen en bruin aanbraden. Ui en paprikapoeder toevoegen, erdoor roeren en mee laten sudderen tot de ui goudbruin van kleur is. De fijngesneden, ontvelde tomaten met slagroom toevoegen (of tomatenpuree, witte wijn en zure room). Aan de kook brengen en ong. 1,5 uur op een zacht vuurtje laten sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties