Stamppot boerenkool met worst

    Stamppot boerenkool met worst

    8keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een oer-Hollands basisrecept voor boerenkool. In plaats van rookworst kunt u ook een vegetarische versie serveren door kaasplakken (zie hier) te bakken van belegen kaas. Net zo lekker hartig als een stuk worst! Probeer boerenkool ook eens met fijngesneden, ingemaakte geroosterde paprika; de licht zure smaak (en kleur!) van paprika geeft de boerenkool een hele nieuwe glans!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr gesneden boerenkool
    • 1 dl water
    • 4 tl zout
    • 2 kg aardappels, geschild en gehalveerd
    • 400 gr rookworst
    • 70 gr boter
    • 0,5 dl melk
    • nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Boerenkool met water en zout in een pan vlug aan de kook brengen. Als de kool geslonken is de aardappels aan de pan toevoegen (onder de kool scheppen) en de rookworst op de kool leggen. De pan weer aan de kook brengen, het vuur laag zetten en aardappels en kool in 20-30 minuten gaarkoken.
    2. De worst uit de pan nemen. Kookvocht afgieten (maar opvangen), aardappels en kool pureren en met een pollepel vermengen. Boter en melk (en eventueel wat van het kookvocht) aan de pan toevoegen en vermengen. Wat versgeraspte nootmuskaat erover strooien en heet serveren met de worst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren