Stamppot witte kool

    Stamppot witte kool

    13keer bewaard
    45min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Deze stamppot is eenvoudig te bereiden, maar smaakt er zeker niet minder om! U kunt de stamppot ook serveren met verse worst, rookworst of gebraden karbonaadjes. Voeg in dat geval geen (of iets minder) kaas toe.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg aardappels
    • 1 witte kool van 1,5 kg of 1,25 kg gesneden kool
    • 2 dl water
    • 4 el zout
    • 80 gr boter
    • 0,5 dl melk
    • 150 gr belegen kaas, geraspt of in blokjes
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De aardappels in een pan onder water zetten. De kool eventueel schoonmaken, van lelijke bladeren ontdoen en het blad in fijne reepjes snijden. Versnipperde kool met aardappels en zout in 1 pan aan de kook brengen en in 20-25 minuten gaarkoken.
    2. Het kookvocht afgieten (maar opvangen). Aardappels en kool pureren en met een pollepel vermengen. Melk in een pannetje of de magnetron verwarmen en samen met boter toevoegen. Vermengen en eventueel een scheutje resterende kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te verkrijgen.
    3. Kaas door de stamppot scheppen en op smaak brengen met peper. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Was heerlijk. Ik heb de aardappel vervangen door zoete aardappel - 04 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren