Stamppot savooie kool

    Stamppot savooie kool

    1keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze stamppot is eenvoudig te bereiden, maar smaakt er zeker niet minder om! U kunt de stamppot ook serveren met verse worst, rookworst of gebraden karbonaadjes. Voeg in dat geval geen (of minder) kaas toe. In plaats van de kaas te raspen of in stukjes te snijden, kunt u er ook kaasplakken van bakken (zie hier) en deze erbij serveren.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg aardappels
    • Savooie kool van 1,5 kg of 1,25 kg gesneden kool
    • 2 dl water
    • 4 el zout
    • 80 gr boter
    • 0,5 dl melk
    • 150 gr belegen kaas, geraspt of in blokjes
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De aardappels in een pan onder water zetten. De kool eventueel schoonmaken, van lelijke bladeren ontdoen en het blad in fijne reepjes snijden. Versnipperde kool met aardappels en zout in 1 pan aan de kook brengen en in 20-25 minuten gaarkoken.
    2. Het kookvocht afgieten (maar opvangen). Aardappels en kool pureren en met een pollepel vermengen. Melk in een pannetje of de magnetron verwarmen en samen met boter toevoegen. Vermengen en eventueel een scheutje resterende kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te verkrijgen.
    3. Kaas door de stamppot scheppen en op smaak brengen met peper. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren