Stamppot rauwe raapstelen

    Stamppot rauwe raapstelen

    3keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze stamppot kunt u serveren als vegetarische maaltijd met de blokjes kaas, of u kunt er vlees naar keuze bij serveren.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kg aardappels, geschild en gehalveerd
    • 3 tl zout
    • 500 gr jonge raapstelen
    • 50-100 gr boter
    • 2 dl melk
    • 150 gr belegen kaas, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De aardappels onder water zetten, zout toevoegen, op een hoog vuur aan de kook brengen, het vuur laag zetten en in ong. 20 minuten gaarkoken. Afgieten.
    2. Intussen de raapstelen schoonmaken, laten uitlekken en fijnsnijden. In een steelpannetje de melk verhitten.
    3. Als de aardappels gaar zijn afgieten, even laten droogkoken en pureren met boter en melk. De gesneden raapstelen toevoegen en erdoor roeren. Kaasblokjes erdoor roeren en de stamppot nog even opwarmen. Direct serveren, eventueel met gebraden varkenslappen (in dat geval 50 gr boter toevoegen, zonder vlees en jus kunt u wat meer boter door de stamppot gebruiken).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    De stamppot heel lekker maar de kaasblokjes werden taai. Ik heb nog wel een champignon roomsaus erbij gedaan en dat was heel lekker. Je kan dan spaarzaam zijn met boter. In de stamppot heb ik nog wel een klein scheutje azijn bij gedaan zoals bij stamppot rauwe andijvie. - 30 apr 2014

    0

    Beetje saai gerecht... - 26 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren