Stamppot rauwe spinazie

    Stamppot rauwe spinazie

    4keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke, eenvoudig te bereiden stamppot kunt u serveren met een gebakken kaasplak (zie deze website) of worst of vlees naar keuze.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kg aardappels, geschild en gehalveerd
    • 3 tl zout
    • 500 gr jonge spinazie
    • 50-100 gr boter
    • 2 dl melk
    • versgeraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De aardappels onder water zetten, met zout aan de kook brengen en in ong. 20-25 minuten gaarkoken. Afgieten.
    2. Intussen de spinazie schoonmaken en laten uitlekken.
    3. In een steelpannetje de melk verhitten. Aardappels met boter en 1/3 van de verhitte melk pureren. Spinazie toevoegen en vermengen en in beetjes net zo veel melk toevoegen tot de stamppot de gewenste consistentie heeft. Op smaak brengen met versgeraspte nootmuskaat en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren