Kaasfondue met drie soorten kaas

    Kaasfondue met drie soorten kaas

    9keer bewaard
    30min


    221 personen hebben dit gemaakt

    We hebben een aantal recepten geprobeerd, maar dit vonden wij de beste! De gruyere geeft het een zoete nootachtige smaak, de scherpe cheddar maakt het wat pittiger en de emmentaler mengt alle smaken goed.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 235 ml witte wijn
    • 15 gr boter
    • 8 gr bloem
    • 200 gr Gruyere, in blokjes of geraspt
    • 200 gr Cheddar, in blokjes of geraspt
    • 200 gr Emmentaler, in blokjes of geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de wijn aan de kook in een kleine steelpan.
    2. Smelt ondertussen de boter in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur. Klop met een garde de bloem erdoor, en laat 5 minuten koken, onder voortdurend roeren zodat het niet aanbrandt.
    3. Schenk dan langzaam de wijn door het bloemmengsel. Gebruik een garde om het glad te roeren. Voeg langzaam de Gruyere, Cheddar en Emmentaler toe, roer door tot alles gesmolten is. Schenk het kaasmengsel over in een fonduepan. Hou warm op een laag vlammetje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren