Kaasfondue met drie soorten kaas

    allrecipes_fotos
    • < />
      allrecipes_fotos
    • < />
    • < />

    Kaasfondue met drie soorten kaas

    Kaasfondue met drie soorten kaas

    (228)
    30min


    223 personen hebben dit gemaakt

    We hebben een aantal recepten geprobeerd, maar dit vonden wij de beste! De gruyere geeft het een zoete nootachtige smaak, de scherpe cheddar maakt het wat pittiger en de emmentaler mengt alle smaken goed.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 235 ml witte wijn
    • 15 gr boter
    • 8 gr bloem
    • 200 gr Gruyere, in blokjes of geraspt
    • 200 gr Cheddar, in blokjes of geraspt
    • 200 gr Emmentaler, in blokjes of geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de wijn aan de kook in een kleine steelpan.
    2. Smelt ondertussen de boter in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur. Klop met een garde de bloem erdoor, en laat 5 minuten koken, onder voortdurend roeren zodat het niet aanbrandt.
    3. Schenk dan langzaam de wijn door het bloemmengsel. Gebruik een garde om het glad te roeren. Voeg langzaam de Gruyere, Cheddar en Emmentaler toe, roer door tot alles gesmolten is. Schenk het kaasmengsel over in een fonduepan. Hou warm op een laag vlammetje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (228)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren