Chili con Carne

    Chili con Carne

    257keer bewaard
    2uur35min


    560 personen hebben dit gemaakt

    Dit chili recept is al jaren oud en ik heb er al een aantal prijzen mee gewonnen. Je kunt het aan je eigen smaakniveau aanpassen (qua pit) om jouw perfecte chili te krijgen. Garneer met geraspte mozzarella en wat tortillachips om mee te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 ui, in stukjes
    • 1 kilo mager rundergehakt
    • 2 runderbouillonblokjes
    • 160 ml rode wijn
    • 2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden
    • knoflooktenen, geplet
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 1/2 tl paprikapoeder
    • 2 1/2 tl chilipoeder
    • 1 tl cayennepeper
    • 2 1/2 tl gedroogde basilicum
    • 1/2 tl gedroogde oregano
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 1/2 tl zwarte peper
    • 1 tl zout
    • 12 druppels hete saus (tabasco)
    • 1 blikje kidneybonen, afgegoten
    • 3 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels maismeel
    • 120 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen.
    2. Breng aan de kook op hoog vuur. Zet dan het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
    3. Roer de kidneybonen erdoor, en de tabasco. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
    4. Klop met een garde in een kleine kom de bloem, maismeel en water tot een glad geheel. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (39)

    Bellemay
    van
    43

    - 14 jun 2011

    40

    Recept was heerlijk 10x beter dan die kant en klaar meuk uit de supermarkt. - 30 mrt 2013

    van
    29

    Heb deze net gemaakt, hij is echt geweldig. We houden hem erin hier! - 27 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren