Goudse kaassoesjes

  1 uur

  Iedereen houdt van kaas, en deze kleine hapjes zijn eenvoudig te bereiden, goed in te vriezen, en snel op te warmen voor onverwacht bezoek. U kunt het deeg ook gebruiken om kaasbroodjes te bakken die u bij een lekker bord soep serveert. Houd dan als baktijd ong. 30 minuten aan.

  Olav

  Washington, Verenigde Staten
  13 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 25 

  • 100 gr boter
  • 250 ml water
  • 150 gr bloem
  • 4 eieren
  • 150 gr geraspte, overjarige kaas
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en versgemalen zwarte peper

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

  1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7; 2 bakplaten bekleden met bakpapier.
  2. Boter, water en zout in een klein steelpannetje doen, deksel erop leggen en op een laag vuur verhitten tot de boter is gesmolten. Aan de kook brengen, de pan van het vuur nemen en alle bloem in 1 keer aan de pan toevoegen.
  3. De pan weer op het vuur zetten en al roerend het mengsel verwarmen tot zich een bal heeft gevormd. Het deeg in een kom doen en met een mixer met deeghaken de eieren er 1 voor 1 doorheen mengen. Blijven mixen tot er een glad, glanzend deeg is ontstaan. Vervolgens 50 gr kaas en nootmuskaat, zout en peper naar smaak toevoegen.
  4. Gebruik 2 theelepels om kleine bergjes deeg te maken (de hoeveelheid deeg volstaat voor ong. 50 soesjes) die u met een tussenruimte van 5 cm over een bakplaat verdeeld. Schuif in de oven en bak de soesjes in ong. 20 minuten gerezen en goudbruin.
  5. Uit de oven halen en laten afkoelen. Knip de soesjes vervolgens op en gebruik een theelepel om ze met de rest van de kaas te vullen.
  6. Verwarm de soesjes een paar minuten voor serveren in een hete oven. De soesjes zijn ook heel goed in te vriezen. U kunt ze dan bevroren 10 minuten in een voorverwarmde (220°C/gasstand 7) oven schuiven.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)