Boerenjongens

    42 dagen 10 minuten

    Een oer-Hollands drankje dat uit kleine borrelglaasjes wordt gelepeld. In de variant met rozijnen heet het 'boerenjongens', in de variant met abrikozen is het 'boerenmeisjes'.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 ml water
    • 100 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 250 gr gele rozijnen, afgespoeld en uitgelekt
    • 500 ml 35% brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 42dagen  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:42dagen10min 

    1. Water, suiker en kaneelstokje in een pan aan de kook brengen en roeren tot de suiker is opgelost.
    2. De rozijnen toevoegen en 10 minuten zachtjes mee laten sudderen. Na 10 minuten koken het mengsel overschenken in een weckfles van 750 ml, laten afkoelen en vervolgens 48 uur in de koelkast zetten.
    3. Brandewijn erbij schenken, goed roeren en de weckfles sluiten. Hierna moet de drank minstens 6 weken op een koele, donkere plek rijpen. Serveer het drankje in een klein, wijd glaasje met een klein lepeltje erin of gebruik het als saus over cake, vla, ijs of griesmeelpudding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Meer collecties