Pretzels
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Pretzels

Dit eenvoudig te bereiden deeg kunt u gebruiken om pretzels of soepstengels te maken.

Joan

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 1 1/2 theelepel droog bakkersgist
  • 175 ml warm water (45°C)
  • 1/2 theelepel ruwe basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 280 gr broodmeel
  • 1 ei, geklopt
  • 2 eetlepels grof zeezout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Het gist in een kleine kom met warm water oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden.
  2. In een grote kom gistmix, suiker, zout en de helft van de bloem goed mengen. Resterende meel er beetje bij beetje door kloppen tot een stijf deeg is gevormd. Het deeg in een licht met olie ingevette kom leggen, afdekken en tot verdubbeld volume laten rijzen.
  3. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. Een bakplaat licht invetten.
  4. Het deeg op een licht bebloemde ondergrond leggen en in 12 bollen verdelen. Van elke bol een lange kabel maken en deze in pretzelvorm vouwen. Leg de pretzels op de ingevette bakplaat, een beetje losgeklopt ei erover smeren en met grof zout bestrooien.
  5. Gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties