Thaise loempia's

    Thaise loempia's

    46keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor 'spring rolls' heb ik een aantal jaar geleden van een Thaise vrouw gekregen. Ondertussen heb ik het wat aangepast zodat je het met ingrediënten kan maken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels sojaolie
    • 4 teentjes knoflook
    • 30 gr wortel, zeer klein gesneden
    • 5-6 champignons, zeer klein gesneden
    • 20 gr witte kool, zeer klein gesneden
    • 10 gr taugé
    • 1 ei
    • 1 kopje vol glasmie, voorgeweekt in warm water en in stukjes van 1 cm gesneden.
    • 1 eetlepel sojasaus
    • snufje zout
    • snufje peper
    • 1 theelepel suiker
    • een pakje loempiavelletjes (toko) of filodeeg.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit wat olie in een wok. Bak de knoflook hierin kort aan.
    2. Doe dan alle andere ingrediënten in de wok, maar eindig met de noedels, sojasaus, suiker, zout en peper. Laat afkoelen.
    3. Doe een eetlepel van de vulling op een loempiavelletje. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer met wat losgeklopt ei en rol ze dan op.
    4. Frituur de loempia's in een laag olie in de wok (of in de frituurpan) tot ze goudbruin zijn.
    5. Serveer met bijvoorbeeld zoete chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren