Pruimenpudding uit de oven

    Pruimenpudding uit de oven

    6keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele, heerlijke, vetarme pudding: zoete pruimencompote in een laagje stijfgeklopt eiwit en vervolgens lekker bruin afgebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr pitloze pruimen
    • 75 ml water
    • 65 gr suiker
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 theelepel vanille-extract
    • het wit van 6 eieren
    • 1/4 theelepel wijnsteen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een middelgrote sauspan met water de pruimen gaar koken. Afgieten en pureren.
    2. In een sauspan de pruimencompote met suiker mengen en verhitten tot de suiker is opgelost. Citroensap en vanille toevoegen.
    3. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.
    4. Het eiwit schuimig opkloppen, de wijnsteen toevoegen en het eiwit stijf opkloppen. De gepureerde pruimen door het eiwit scheppen.
    5. Een bakblik van 2 liter met boter invetten, met suiker bestrooien, de compote toevoegen en in de voorverwarmde oven lekker bruin bakken. In de koelkast zetten en gekoeld serveren met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren